Fluctuații Valutare Majore: Dolarul Se Redresează, Yuanul Și Euro în Declin – Analiză și Impact

0 Comments

dolarul in crestere

Dolarul în Creștere în Așteptarea Datelor Esențiale despre Inflație

Dolarul în creștere înaintea publicării datelor esențiale despre inflație© Reuters.

EUR/USD: -0,09% GBP/USD: -0,17% USD/JPY: +0,47% USD/CNY: +0,22% DXY: +0,21%

Conform Investing.com – Dolarul american a înregistrat creșteri în primele ore ale tranzacționării europene de luni, recuperându-se după scăderile de vineri urmare a datelor despre locurile de muncă și în așteptarea datelor despre inflație de săptămâna aceasta din cele două cele mai mari economii ale lumii.

La ora 03:05 ET (07:05 GMT), Indicele Dolarului, care urmărește evoluția dolarului față de un coș de alte șase valute, a crescut cu 0,2%, atingând 102.082, departe de minimul de vineri de 101.73.

Dolarul Se Redresează în Așteptarea Datelor Esențiale despre Inflație

Economia SUA a adăugat mai puține locuri de muncă decât se aștepta în iulie, așa cum arată datele de vineri, făcând ca dolarul să scadă la un minim al săptămânii față de un coș de valute. Cu toate acestea, raportul despre locurile de muncă a arătat și creșteri salariale solide și o scădere a ratei șomajului, indicând faptul că piața muncii rămâne puternică și presiunile inflaționiste persistă.

Așteptările se îndreaptă acum către datele privind inflația din SUA ce vor fi publicate joi, în contextul în care Rezerva Federală analizează noile date înaintea întâlnirii de politică din septembrie.

Numere mai mici ar face probabil ca politica Rezervei Federale să amâne creșterea ratelor dobânzilor în următoarea întâlnire din septembrie, mai ales după majorarea cu un sfert de procent a lunii trecute. Cu toate acestea, se așteaptă ca inflația de bază să fi crescut cu 4,7% în iulie, comparativ cu anul anterior.

Yuanul Slăbește în Contextul Preocupărilor de Deflație

USD/CNY a crescut cu 0,7% la 7.1923, cu yuanul slăbind înainte de datele privind inflația chineză de marți. Se așteaptă ca inflația la consum să scadă cu 0,5% în iulie față de anul anterior, iar inflația producătorilor să se contracte și mai mult.

Piețele sunt, de asemenea, concentrate pe indicii suplimentare din partea guvernului chinez referitoare la planurile sale de stimulare a creșterii economice.

Producția Industrială Germană în Declin

EUR/USD a scăzut cu 0,3% la 1.0979 după ce producția industrială germană a scăzut cu 1,5% în iunie, o scădere dramatică față de 0,1% în luna anterioară.

Prețurile Caselor din Marea Britanie Continuă Să Scadă

GBP/USD a scăzut cu 0,2% la 1.2724 după ce datele de la Halifax au arătat că prețurile caselor britanice au scăzut în iulie pentru a patra oară consecutiv, scăzând cu 0,3% față de iunie și cu 2,4% față de anul anterior.

În alte părți, USD/JPY a crescut cu 0,4% la 142.34, chiar dacă unii membri ai Băncii Japoniei au avertizat că inflația ar putea depăși așteptările în acest an.

About the author 

Cursuri Forex Trading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Subscribe to get the latest updates